lördag 21 mars 2009

Tankar i verklighet eller något annat, eller nått...


Denna frukostupplevelse sker kl 07:38 i gott sällskap med söt utvilad son och dygnets senaste krigsoffer perceptionerat genom TV1 och nyhetsmorgon uppblandat med väder och alla stackars chefer som måste sänka lönerna för alla anställda för att kunna bibehålla och uppgradera sin egen bonus och 10 miljonslön...länge leve kapitalet!

Frukosten brinner i magsäcken av saltsyra!


Sådan är kapitalismen...

Är alla lobotomerade, varför reagerar ingen...när blev alla zombies?

Varför tror folket alltid på lögner?

Jag har lärt mig att se hur och när makthavare och politiker ljuger...

När de ljuger, så rör dom på munnen.

Partiet mellan haka och nyckelben är en lögnhals...

Jag är sååå sanslöst jävla övertrött på alla konformlögner där politiker förlitar sig på folks glömska.

Det de säger vecka 12 är en motsats vecka 14...varför har folk blivit så jävla nersövda att de inte orkar tänka eller reagera. Inte har kurrage att ifrågasätta...bara jamsa med och tycka att: "Jamen oj vad dom är duktiga och jobbar..." Hur kan dagens upplysta populas bara svälja kapitalets och politikernas bajskorvar utan att känna smaken? Hur kan ett samhälle finnas som är byggt på lögner? Varför i helvete ska alltid lögnen segra? Är dess upplysta baksida större än dess framsida...jag är i alla fall en som undrar!


Skulle vara en fantastisk upplevelse om INGEN röstade vid nästa val. Någon fick tänka om... Kungen? Statsministern? Kronprinsessan? Oppositionspartiets ordförande? BanjoLasse från Ockelbo?

Är det då vi får statskupp? Är det då det blir militärkupp? (Chile 1973 09 11...) Är det då de hugger av Mikael Wiehe´s händer på Stadion, är det då vi ska bevittna mordet på Peps... Är det då vi ska mörda åsikten? Den fullständiga kremeringen av solidaritet...

Om vi vill att världen ska styras av kackerlackor och krokodiler så kan vi ju bara lalla med då och njuta av allt bajs ett tag till...

Mmm, allt som är BRUNT smakar choklad...

Heil Mein Führer!

Vad vill vi ha? Vill vi ha något överhuvudtaget? Är det vi vill, det som är över våra huvuden? Så länge det inte finns något i våra huvuden, så länge kan vi inte heller kräva...så länge våra kranier inte har en massa med aktiv verksamhet, en fettfylld slemvindling, så länge står allt still...i en stöpt tennsoldatsform med en regel...LYD!

Hur har vi det? Hur mår vi? Vad vill vi?

När ska folket tvivla på fernissan? När ska alla röstberättigade se rötan? Är livets mening en hägring? Det är lätt att le i D-moll i dessa tider...

2 kommentarer:

  1. Folket tvivlar inte på fernissan pga girighet.Fackföreningar skulle kunna vara ett språkrör men deras politiska makt är för länge sen försvagad för dess medlemmar har enbart varit intresserade av löneförhöjningar.Har egen erfarenhet av processen från 90-talet då jag var aktiv. I övrigt diskuteras en ny form av demokrati sk deliberativ demokrati som skulle ge tillbaka makten till folket men det är bara en onödig sysselsättning för eliten.Nya forskningspengar till samhällsvetare med lika stor isolation för övriga. Jag har också sympatiserat med anarkin tills jag har börjat fatta att även inom denna rörelse finns en massa förgreningar som försvagar ideologin.Chomsky ger en ganska klar bild om det i sina böcker.Min åsikt är att det aldrig kommer att finnas ett idealiskt samhälle.Problemet är att i alla ideologier utkristaliseras en elit som spelar ut massan i sina egna syften.Å andra sidan:om det inte finns makt/ledare faller flocken sönder. Min far var en grekisk partisan som mycket tidigt kom i konflikt med socialismens lögner i Ungern. Samma gäller om du bekantar dig med revolutionen i Kuba och läget idag.Allting frätas inifrån och det enda sammansvärjning som inte kan rubbas är kapitalets makt.Det behövs mycket för att folket i Sverige igen ska höja rösten och rösten för vad?Före regimskiftet i Sverige var det häpnadsväckande hur mina allra fattigaste bekanta eller medelsvenson eller de flesta invandrare utan tvekan skulle välja höger.Varför?Därför att massan är dum,går på myter,girig osv.Kommer ihåg hur de hängde ut Persson pga att han hade köpt sitt torp.Hos många hade det handlat om att ta ut hämnd,sälja sitt eget kött pga girighet.Det ekonomiska läget i Ungern är mycket svårt nu och folket där har börjat organisera sig i underground sammanslutningar,fast i farliga sådana,renodlad rasistisk högerpolitik som sätter dit cigenare och judar mm istället för att avsätta regeringen.Det är lärorikt ur den synpunkten att det är just regeringsmakten som med pengar iscensätter oroligheter och vänder folk mot folk. Alltså:det du skriver är sant och intressant men det är få som bryr sig så länge de utsattas situation växer.Statskupp blir det nog inte och det är kanske inte det man vill heller.

    SvaraRadera
  2. Sådan är kapitalismen,
    otack är den armes lön.
    Det är dom rikas paradis men,
    ingen hör en fattigs bön.

    WORD!

    SvaraRadera